[email protected] - 06-14145246 - Geulstraat 20 BG - 1078LA Amsterdam

Haptotherapie Amsterdam

Welkom op een introductiepagina van Chantal Spil, Haptotherapie Amsterdam! Mijn praktijk bevindt zich dichtbij de RAI in Amsterdam Zuid. Lees hieronder waarmee u terecht kunt bij Chantal Spil, Haptotherapie in Amsterdam of klik door naar de www.chantalspil.nl voor de homepage en alle relevante informatie, zoals het contactformulier.

Als we problemen ervaren bijvoor beeld door pijn, onveiligheid of angst nemen het denken, voelen en willen vaak de overhand. Hiermee verbreken we het gevoelsmatige contact met onszelf en de buitenwereld. In sommige situaties is dit heel nodig, maar soms lukt het niet om dit weer om te draaien. We gaan ons ongemakkelijk voelen, raken gespannen, piekeren veel of functioneren op een andere manier niet. ’Ik weet niet meer wat ik wil, ik voel mezelf niet meer of ik kan niet meer ontspannen’, zijn vaak gehoorde uitingen in mijn praktijk. Bij Chantal Spil, Haptotherapie Amsterdam kom je weer in contact met je gevoel. Je gaat naar je lichaam luisteren. Daardoor leer je je als persoon weer beter kennen. Je gevoel doet weer mee in contact met anderen, het maken van keuzes en het stellen van grenzen. Je wordt je ervan bewust wanneer je de gevoelsverbinding verbreekt en dus uit contact gaat met jezelf en de ander.
Door de aanraking van de haptotherapeut voel je dat er naar je geluisterd wordt. Je kunt je beetje bij beetje losmaken van automatische patronen en nieuwe mogelijkheden leren kennen. Zo kun je op je eigen unieke wijze ontdekken en ervaren hoe je reageert op aanraken, op verbinden of afsluiten, op grenzen, op pijn, druk en belasting. Soms zijn er onverwerkte gevoelens die naar boven komen om zo nog een plaats in het leven te krijgen.
Doel is niet om onkwetsbaar te worden, maar je kwetsbaarheid als kracht te gaan inzetten. Ik ben gericht op zelfsturing en vitaliteit. Alle antwoorden die nodig zijn in jouw leven heb je al in huis.

Chantal Spil Haptotherapie in Amsterdam Zuid

Haptotherapie Amsterdam
Chantal Spil Haptotherapie Amsterdam is gelegen in Amsterdam Zuid, nabij de Rai in de Rivierenbuurt. Er is parkeergelegenheid voor de deur. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van begeleiding gedeeltelijk of geheel. Kijk voor meer informatie in je eigen polisvoorwaarden of ga naar de site van de vereniging voor haptotherapeuten voor een compleet overzicht. Op mijn site www.chantalspil.nl bevindt zich een link waarmee je rechtstreeks kunt doorklikken naar de vergoedingenlijst. In mijn praktijk richt ik mij met name op volwassenen. Indien je relatieproblemen hebt of zwangerschapsbegeleiding wilt, neem dan contact met mij op. In overleg kijken we of het passend is om je vragen met mij uit te zoeken en samen met je partner te komen. Neem snel contact op met Chantal Spil, Haptotherapie Amsterdam.

Haptotherapie helpt je bewust worden van wat je voelt en bij het contact maken met je gevoelsleven. Aanleiding voor haptotherapie kan zijn: overspanning, burn-out, innerlijke onrust, pijn, verlies en relatieproblematiek. Door affectief contact ervaar je aan den lijve wat je – in het moment – voelt en hoe je reageert. Er is ruimte voor ontmoeting in dubbele betekenis van het woord.